Snöplig förlust i första hemmamatchen.

Snöplig förlust i första hemmamatchen.

Nacka HK – Kärra HF (25-27)

Årets första hemmamatch är avklarad och det blev en riktig nagelbitare ända fram till slutet. Vi står upp bra mot Kärra som har en riktigt fin bredd i sitt spel och en god grundtrygghet som gör att de inte slarvar när det som bäst gäller.

Första halvleken igång och nerverna är på helspänn, vi vet att motståndet blir bra mycket tuffare än föregående helg (Dock stort plus till GT denna helg som gör en helt annan match mot Hallby på bortaplan). Det blir Kärra som sätter första målet och detta på straff efter ett fint förarbete från M6. Men efter detta är det vi som tar kommandot. Vi börjar med två riktigt fina mål och samarbeten mellan Alva Persson och Fanny Axrell Björkman, där Björkman sätter två bollar i rad. Sedan under en period så byter lagen mål med varandra, dock ingen lätt uppgift för något av lagen då försvaren för dagen är riktigt vassa och så även målvakterna. Men efter ca 20 min spelade lyckas vi göra ett mini ryck och tar ledningen med 11-7. Men Kärra låter sig inte skrämmas utan fortsätter envetet sitt spel och hämtar upp till 12-10. Dock lyckas vi hålla ifrån igen och kan gå till halvtid med ställningen 14-11

Inför andra halvlek pratar vi om hur vi ska lösa den punkt som Kärra har mot vår duktiga genombrottsspelare Ellen Norrgrann. Det blir 7-6 spel, även om vi inte tränat på det tidigare så har vi förtroende för att spelarna skall klara av det. Sagt och gjort samt med några små justeringar det första minuterna av halvleken får vi spelet att stämma riktigt bra och klarar av att hålla jämna steg med Kärra hela tiden. Halvleken blir egentligen bara målbyten mellan lagen och Kärra drar de längsta strået för dagen. Dock efter en tveksam avblåsning i slutsekunderna efter att vi lyckats ta bollen på ett regelriktigt sätt. Domaren väljer att blåsa frikast för Kärra och där med kan de trycka in slutställningen för dagen 25-27.

Vi tar med oss denna lärdom inför nästa match. Där vi som tränare måste få till lite fler byten så att laget orkar trycka under hela matchen (vårt misstag). Hade vi gjort detta tror vi att segern gått till oss. Samt att vi inte får falla ihop bakåt när vi är trötta utan våga fortsätta spela aggressivt. Återigen vill vi lyfta fram dessa unga och talangfulla spelare, som spelar helt utan respekt för motståndet och hela tiden tar stora kliv framåt i sin utveckling. Nacka HK blir i år inget lätt lag att slå, dessa tjejer vill mycket och gör det med en härlig glöd i ögat vid varje träning och match.

Matchens lirare Nacka HK: Fanny Axerell Björkman

Bäste målgörare med 8 fullträffar: Fanny Axerell Björkman