Seriepremiären avklarad.

Seriepremiären avklarad.

Idag var det dagen D. Äntligen skulle vi få spela match igen sedan uppehållet i mars. Premiärmotståndare var lokalkonkurrenten GT-Söder som förra året huserade i SHE. Med inte mindre än sju debutanter och 11 målgörare vinner vi matchen med 14 bollar.

Matchen startar lite trevande från båda lagen, en del tappade bollar och otimeade satsningar gör att man byter lite boll och mål med varandra. Men när det första 5 minuterna är avklarade så börjar vi bli varma i kläderna och våra samarbeten börjar stämma både framåt och bakåt. GT har svårt för vårt offensiva försvar vilket leder till en hel del omställningar från vår sida som vi förvaltar väl. Jenna Peltola som anslöt till laget i fredags storspelar i målet under hela halvleken vilket gör att vi går till vila med ställningen 8-19.

Andra halvlek blir aldrig riktigt spännande utan ungefär samma matchbild utspelar sig igen. Vi kan till slut vinna matchen med 21-35. Det kändes bra att kunna få denna start på säsongen då vi redan nästa helg möter Kärra som är ett av de topprankade lagen i årets upplaga av Damallsvenskan. Vi är ett ungt lag, men tjejerna har en stark vilja och när vi spelar på topp som vi gjorde idag kommer vi bli jobbiga att möta. Vill återigen lyfta att vi alltså idag har 7 debutanter som gör sin första match i Damallsvenskan. Det visade ingen respekt och alla tog för sig utav den tiden man fick på plan. Vi drar inga större slutsatser från dagens match, men skall känna oss riktigt nöjda över det vi presterade idag. Nu väntar en vecka med mer träning och vi hoppas kunna bjuda upp till dans även nästa match.

Matchens lirare Nacka HK: Jenna Lohi Peltola  

Bäste målgörare med 7 fullträffar: Ellen Norrgran