USM Steg 1 i Kiruna

USM Steg 1 i Kiruna

Äntligen dags för USM igen och ett taggat gäng samlades på Stockholm central för en 17h lång tågresa upp till Kiruna.

Lite sega efter tågresan så var det dags för första matchen mot Nyköping. Vi får en bra start och drar ifrån direkt. Ett bra 3–2-1 försvar gör att Nyköping har svårt att komma till avslut och vi kan snabbt komma iväg i kontringar. Samspelet i anfall fungerar okej men är såklart svårt då vi inte är så ihopspelade. Vi har tydliga starter men skulle kunna gå mer rakare på mål och inte krångla till det i avsluten. Andra halvlek springer vi ifrån Nyköping som bara har 2 avbytare. Slutresultat: 29-10

Efter en snabb återhämtning med mat så är det dags för lördagens andra match mot hemmalaget Kiruna. Vi börjar denna match lite trevande och det står 3-3 efter några minuter. Vi får inte riktigt samarbetet i försvarspelet att fungera och går bort oss när Kiruna går på övergångar. Efter en tidig Time out lyfter vi spelet både bakåt och framåt och vi springer ifrån Kiruna. Positivt att ta med är att vårt undertalsspel utan mv samt övertalsspel fungerar. Vi hinner också träna på lite 7-6 spel under matchen. Slutresultat: 36-13

Sammanfattningsvis gör vi jobbet uppe i Kiruna och åker 17h hem igen med en plats i steg 3. Vi har även hunnit med en vandring upp på toppen av gruvberget Luossavaara och tävlat i frågesport om Kiruna och gåtor för att stärka lagsammanhållningen.

Vid pennan en nöjd tränare, Akhila