Seger i genrepet mot Skånela IF

Seger i genrepet mot Skånela IF

Sista träningsmatchen innan seriestarten och en bra genomkörare till efter matchen mot Tyresö senast. Vi behövde båda dessa matcher för att komma upp i tempo. I dag stod vi nästan med hela truppen på banan och fick till ett riktigt bra spel stundtals.

Första halvlek startar i ett rasande tempo för vår del. Omställningsspelet och ett aggressivt försvarsspel. Gör att vi redan efter 5 minuter spelade har ställningen 1-5 till oss och Skånela tar sin första time-out. Denna hjälper föga då tjejerna verkligen är på hugget i starten av denna match och efter 10 min har vi ställningen 2-8. Men efter detta slår vi av en del på tempot och dessutom tappar vi fokuset på vår spelidé vilket leder till lätta misstag som Skånela straffar oss för varje gång. Skånela går ikapp till 9-9 efter 20 min spelade. Resterande del av halvleken byter lagen bara mål men vi drar de längsta strået och ledning med ett i vilan 12-13.

Inför andra pratar vi om att fortsätta hålla oss till spelidén och att fortsätta trycka så fort vi har bollen. Sagt och gjort, nytändning i andra och vi börjar precis som i första med ett aggressivt försvar, trygghet i det uppställda och bra omställningar. Vi en liten dip i mitten av halvleken där det blir en del slarv. Men i denna halvlek var perioden mycket kortare än i första och vi håller Skånela ifrån oss med 3-4 bollar hela tiden. Mot slutet tappar vi lite fokus och Skånela kan komma så nära som med två bollar, men där gör vi återigen ett ryck till 22-26 och matchen är avgjord. Slutsiffrorna denna dag skrivs till 23-27.

Kul att se att försvaret fungerar och när vi väl håller spelidé samt spelarna är tydliga i sina roller så får vi till ett riktigt vasst spel. Som jag nämnt tidigare kommer det bli mycket intressant att följa detta unga lag under säsongen. Det kommer ha sin toppar och dalar, men jag vet att de kommer bjuda på en fartfylld och rolig handboll för publiken och oss tränare.