Välkommen, Wilma Dunström!

Välkommen, Wilma Dunström!

Wilma Dunström

Nacka HK är överens om ett avtal med målvakten Wilma Dunström. Wilma är född 2000 och kommer senast från spel i Huddinge HK, i div. 2, säsongen 18/19. Säsongen 19/20 blev det inget spel för Wilma pga värnplikt, men nu är hon tillbaka mellan stolparna och redo att ta sig an större uppgifter.

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Wilma igen. Hon hade en väldigt fin utvecklingskurva under den säsong vi gjorde tillsammans i Huddinge och jag är säker på att den kommer att peka fortsatt uppåt här i Nacka HK. Vi får in en målvakt som är orädd, lyhörd och som alltid är sugen på att lära sig nya saker. Dessutom kommer hon bidra mycket till gruppen med sin positiva personlighet, säger assisterande tränare Joakim Lindgren om sin nya målvakt.
Som sagt genomförde jag GMU förra året och när jag var klar var jag taggad på att få komma tillbaka till handbollen. Jag insåg då att det var dags att prova något nytt. Det var då jag fick kontakt med Jocke och kände direkt att Nacka är ett lag där jag kommer kunna utvecklas både som spelare och person.
Intervju med Wilma Dunström

Välkommen till Nacka HK, Wilma!

Tack!

Vem är Wilma och hur ser din handbollsbakgrund ut?

Jag är en tjej som snart är 20 år gammal, bor i Huddinge och jobbar just nu på en skola efter att ha genomför GMU förra året. Jag började spela handboll när jag var sju i min moderklubb Huddinge Handboll och har spelat där till förra året.

Vad gjorde att valet för spel i år föll på Nacka HK?

Som sagt genomförde jag GMU förra året och när jag var klar var jag taggad på att få komma tillbaka till handbollen. Jag insåg då att det var dags att prova något nytt. Det var då jag fick kontakt med Jocke och kände direkt att Nacka är ett lag där jag kommer kunna utvecklas både som spelare och person.

Du gjorde lumpen förra året och spelade därför inte under förra säsongen, hur känns det att vara tillbaka på planen?

Jag har saknat handbollen och allt runt omkring under hela lumpentiden så det känns väldigt bra men jag känner att jag har en bit kvar till tills farten och känslan är på topp.

Vad har du för förhoppningar på kommande säsong?

Mina förhoppningar är framförallt att komma tillbaka till den formen jag hade tidigare. Sen vill jag såklart att vi ska få stora framgångar med laget!

Vad kan vi förvänta oss att se av Wilma i målet säsongen 20/21?

Ni kan förvänta er en spelare som alltid kommer ställa upp, hålla en bra grundnivå under hela säsongen och snygga räddningar!

Till sist, om du fick resa vart du vill i världen var skulle du resa då?

Jag har ju alltid pratat om att resa jorden runt, så detta är väldigt svårt. Men kanske någonstans i Sydostasien?

Tack och lycka till under säsongen!