Uppstartsläger på hemmaplan

Uppstartsläger på hemmaplan

Lagbild uppstartsläger 2020

Under den gånga helgen har vi genomfört årets uppstartsläger. I och med det rådande läget med Covid-19 så fick detta bli på hemmaplan. Mindre gjorde det, då vi hade tillgång till vår härliga hemmaarena under hela helgen. Starten gick under fredagen där vi började med att sätta årets ramar och förhållningsregler. Efter många givande diskussioner mellan både tjejer och ledare har vi nu ett ramverk och förhållningssätt som vi alla kan stå för under den kommande säsongen. Efter detta svettiga pass, blev det ett lugnare bollpass i hallen med tema ”försvar”. Vi gick igenom vårt 3-2-1 och 6-0 försvar, både teoretisk och
praktiskt. Det var kul att se hur alla tjejer anammade uppgiften med att verkligen våga spela offensivt oavsett vilken typ av försvar vi övade. Här frångår vi gamla vanor och lär in nya mer moderna och aggressiva vägar i försvaret. Detta borde utveckla tjejerna mer individuellt och bli jobbigt att möta. Kvällen avslutades vid 22-tiden och vi såg med tillförsikt fram emot dag två.

Lördagen startade där fredagen avslutades. Vi fortsatte de teoretiska delarna samt startade upp helgens alla tävlingar. Först ut var helgen poängjakt som bland annat bestod av följande uppgifter:
– Håll ett luciatåg i Fotbollstältet.
– Håll en guidad tur på valfri Buss.
– Läs upp valfri dikt för en person på Claes Ohlsson.
– Lägg upp varor på varubandet, lämna bara sedan affären.
– Ta ett bad i valfri fontän (måste vara aktiv).


Efter genomgången av helgens poängjakt gick vi sedan ut på plan och fortsatte arbetet kring vårt försvar. Tjejerna visade upp samma energi som under gårdagen och passet blev väldigt lyckat. Sedan var det dags för lunch från ”Staffes”, vi passar här på att tacka för servicen under helgen. Dagen fortsattes sedan värvas mellan tävlingar, träningar och teori. Vi avslutade dagen med gemensam middag ute i det härliga Velamsund. En trevlig avslutning på ännu trevligare dag.

Under söndagen väntade både anfalls och kontringsträning. Det var trötta ben på morgonen men allt eftersom dagen fortskred fick vi se piggare och piggare spelare. Som visade upp stor variation och kunskap i sitt spel. Dagen skulle sedan avslutas med match mot Gurraberg som huserar i div.2. Dock skall de inte underskattas de har en stor erfarenhet av elitspel i detta lag med många namnkunniga spelare.

Matchen i sig startade i högt tempo för vår del, kanske lite för högt. Syftet med matchen var att träna på det som vi gått igenom under helgen. Men tjejernas iver blev lite för stor i början och vi spelade väldigt individuellt kanske inte så konstigt med årets första match och ett otroligt långt uppehåll. Men efter ett par minuter började vi komma in i en bra rytm och fick utdelning på vårt spel. Både uppställt och i omställningarna. Försvaret gick inte att klaga på vi tog det vi skulle och gjorde många bra val. Andra halvlek såg ut som den första och vi kunde avsluta matchen med ett par bollars övertag. Det positiva med det hela var att alla fick sig en genomkörare och att alla tog för sig under den tid man fick på plan. Vi tackar alla tjejer för en härlig helg med mycket gemenskap och skratt. Denna trupp vet vad och vart den vill. Det kommer bli väldigt spännande att följa deras utveckling under säsongen.