Välkommen, Emma-Li Gustafsson!

Välkommen, Emma-Li Gustafsson!

Nacka HK är överens med Emma-Li Gustafsson om en övergång. Niometersspelaren, född 2003, kommer närmast från moderklubben Stockholmspolisens IF HF och förbereder sig nu för sin första säsong som junior/senior.

– Jag tycker det är oroligt roligt att Emma-Li valt att komma till oss för sin fortsatta spelarutveckling. Med Emma-Li får vi en snabb och offervillig spelare med ett bra spelsinne. Det skall bli kul att få utveckla henne ytterligare och jag tror hon kommer bli en överraskning för många av årets allsvenska lag. Hon är en tvåvägspelare med en grym fysik som kommer ge oss mycket i både anfall och försvar, säger Niklas Axvallen om sitt andra nyförvärv.
Jag valde Nacka HK för att de är en bra klubb med bra inställning och tänk kring spelarna. Det är en klubb som satsar och anpassar träningarna till spelarnas nivå.
Intervju med Emma-Li Gustafsson

Först vill vi hälsa dig välkommen till Nacka HK, vi är riktigt glada att du valt att komma hit.

Tack!

För dem som inte känner dig, vem är Emma-Li och vilken bakgrund har du i handbollen?

Jag är en liten tjej och har alltid älskat att spela handboll. Jag började spela i Stockholmspolisen och har spelat för dem sedan bollskolan. Bytet till Nacka HK blir mitt första till en ny klubb sedan jag började spela handboll. Min position på planen är ytternia och min starkaste sida är genombrott.

Varför föll valet på Nacka HK till nästa säsong?

Jag valde Nacka HK för att de är en bra klubb med bra inställning och tänk kring spelarna. Det är en klubb som satsar och anpassar träningarna till spelarnas nivå.

Vad kommer du föra med dig till laget under kommande säsong?

Jag vill bidra med bra inställning inför både matcher och träningar.

Vad tror du om årets trupp?

Jag tycker vi är ett härligt och grymt gäng och jag tror vi kan komma riktigt långt i årets serie.

Ni har tränat hårt under försäsongen, ser du någon skillnad på att spela ungdomshandboll och seniorhandboll? 

Jag tycker de känns mer som äkta handboll och träningen är på en helt annan nivå.

Vad är ditt mål under säsongen?

Att ha kul och utvecklas så mycket som jag bara kan. Samt att fortsätta min fysiska utveckling och hålla mig skadefri.

Till sist, har du någon speciell talang som vi inte känner till?

Mina dolda talanger är att jag kan gå ner i spagat och lösa en Rubiks kub riktigt snabbt.