Välkommen, Kinga Kozdra!

Välkommen, Kinga Kozdra!

Nacka HK är överens med den 18-åriga talangen Kinga Kozdra om en övergång. Högersexan, född 2002, har bl.a. deltagit vid två riksläger samt spelat en säsong på seniornivå då hon under förra säsongen spelade div. 1-handboll med Tumba HBK. Kozdra har smygstartat försäsongen med Nacka HK och ansluter fullt ut fr.o.m. att laget startar de gemensamma träningarna måndagen den 3 augusti.

– Jag är otroligt glad över att Kinga valt att komma till oss, jag har följt henne under flera år och vet vilken kapacitet hon besitter. Med Kinga får vi en snabb och stark H6 med ett otroligt bra spelsinne. Bakåt är hon en mardröm att möta för motståndarna och hon missar aldrig en chans till att kontra. Jag ser fram emot att fortsätta hennes utveckling till att bli en fullblodad seniorspelare, säger huvudtränare Niklas Axvallen.
Ni kommer få se en spelare som springer mycket och ger allt i alla lägen och som även bidrar med bra stämning och god lagmoral. 
Intervju med Kinga Kozdra:

Varmt välkommen till Nacka HK!

Tack!

Vem är Kinga och vilken bakgrund har du i handbollen?

Jag är en glad och positiv tjej med mycket energi! Jag börjar 3e och sista året på Midsommarkransens gymnasium och på fritiden tycker jag om att umgås med mina vänner och kanske ta en nap eller två. Jag har spelat handboll sedan jag var 11 år tror jag. Jag startade i Salem (1,5 år) och sedan har jag spelat i Tumba fram till slutet av förra säsongen. 

Du spelade som du själv nämnde förra året för Tumba HBK som gjorde ett bra resultat i div. 1, varför valde du att gå vidare till Nacka HK?

Jag känner att det var dags för något nytt och Nacka är en klubb där jag kommer ha bra förutsättningar att utvecklas vidare som spelare. 

Vad kommer vi få se när Kinga står på planen i år?

Ni kommer få se en spelare som springer mycket och ger allt i alla lägen och som även bidrar med bra stämning och god lagmoral. 

Vad hoppas du få ut av din flytt till Nacka HK?

Jag hoppas att jag kan fortsätta utveckla mina styrkor på planen men också förbättra mina svagheter. 

Du har gjort 1 år på seniornivå, vilka lärdomar tar du med dig till denna säsong?

Har fått massor av lärdomar det här året såsom den fysiska skillnaden mellan juniorspelare och seniorspelare men också att vara tålmodig och inte ha för bråttom. 

Till sist, om du fick träffa vilken kändis som helst och äta en middag. Vem skulle det vara?

Oj det var ingen enkel fråga, men antingen Jennifer Aniston eller Cole Sprouse heheh.

Tack och lycka till med säsongen!