Fyra spelare uttagna till träningsdag med U18-landslaget

Fyra spelare uttagna till träningsdag med U18-landslaget

Kaja Stojilković, Elin Åkesson, Alva Persson och Fanny Axerell Björkman har alla blivit uttagna till en av de två regionala träningsdagar som förbundskapten Patrik Svarvén kallat till i slutet av augusti. Samtliga fyra har tidigare varit med vid samlingar för U18-landslaget där Stojilković är den mest meriterade med 21 U-landskamper (39 mål) och var med och tog EM-silver i Slovenien förra sommaren.

U18-landslagets VM har både bytt värdnation, från Kina till Kroatien, samt hunnit skjutas upp från augusti till månadsskiftet september/oktober och har nu blivit framskjutet på obestämd tid pga Covid-19.

– Efter en massa inställda aktiviteter för landslagsverksamheten så kommer vi nu ta sikte på ett eventuellt VM framöver. Eftersom det säkert inte kommer att bli så många luckor för samlingar så blir det viktigt att ta tillvara på varje tillfälle som ges, säger Svarvén till handbollslandslaget.se