Joakim Lindgren blir assisterande tränare i Nacka HK

Joakim Lindgren blir assisterande tränare i Nacka HK

Joakim Lindgren är klar som assisterande tränare i Nacka HK inför säsongen 20/21. Jocke som enbart var med vid matchtillfällen förra säsongen får nu ett större ansvar och blir ansvarig för den fysträningen samt målvaktsutbildningen.

– Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med Jocke under de kommande säsongerna. Det är få människor som är lika handbollsnördiga som Jocke är. Han har en grym förmåga att se alla spelare och att bygga lag, är väldigt mån om att allt skall skötas professionellt och nördar gärna ner sig i detaljerna. Jag tror starkt på att vi kommer komplettera varandra riktigt bra och kunna ge mycket både individuellt för spelarna och laget som helhet. Med Jocke som assisterande får jag två ögon till som kommer ge mycket både vid träningar och matcher, säger huvudtränare Niklas Axvallen.
Spelarna har anammat allt det nya på ett fantastiskt sätt och tränat på riktigt bra, så förhoppningsvis kommer vi väldigt väl förberedda in i säsongen 20/21.
Intervju med Joakim Lindgren

Först och främst varmt välkommen till klubben (även om du tjuvstartade en del förra säsongen)!

Tack så mycket, det känns kul att vara med ”på riktigt”!

Berätta lite kort om dig själv?

Jag är 33 år och jobbar som Legitimerad Naprapat. Inom handbollen har jag haft ett par uppdrag som huvudansvarig på ungdomsnivå, men har på senare år landat i att det är fysträning och målvaktsspel som jag brinner för mest. Är TS1- och Målvakt 3-utbildad.

Hur har försäsongen varit?

Inspirerande! Det är mycket nytt som har introducerats så på många sätt har det varit skönt att vi haft mer tid än under en vanlig försäsong. Spelarna har anammat allt det nya på ett fantastiskt sätt och tränat på riktigt bra, så förhoppningsvis kommer vi väldigt väl förberedda in i säsongen 20/21.

Du har som vi nämnde redan varit med under några månader förra säsongen, men är nu helt med sedan försäsongen startade. Hur ser du på den kommande säsongen, där du kommer ta ett större ansvar?

Det ska bli spännande att få vara mer delaktig. Förra säsongen deltog jag i princip bara på matcher så det blir ett helt annat engagemang nu när jag även får möjlighet att vara med och påverka på träningar framöver. Att vara ansvarig för fysträningen och målvakterna innebär också att jag kan nörda ner mig i detaljer, vilket jag tycker är kul.  

Många spelare har tillkommit och andra spelare har lämnat för att ta andra steg i sin karriär. Vad tror du om årets trupp?

Det är en ung, talangfull och träningsvillig grupp som det ska bli jättekul att få fortsätta jobba med och utveckla framöver. Jag är övertygad om att det är många som kommer ta stora kliv i år. Sen är det självklart så att vi förlorar värdefull rutin och skicklighet i spelare som t.ex. Maria Kökeritz och Nathalie Skogäng som varit bärande i Nacka ett par säsonger, men det ger också utrymme för andra att ta kliv och visa vad de går för. Att dessutom kunna lyfta så många duktiga spelare från klubbens F16-lag känns extra roligt.

Vad har ni för målsättning detta år?

Målsättningen är att utveckla så många som möjligt så mycket som möjligt och ge spelarna förutsättningar för att bli elitspelare på sikt. Man ska komma ihåg att vi är ett utvecklingslag, så även om vi såklart går in för att vinna varje match vi spelar så är det utveckling som ligger i fokus. 

Vad ser du som de största utmaningarna?

Att hitta balansen i att träna hårt utan att belastningen blir för hög och att spelarna skadar sig. Det är en ständig balansgång, framförallt med unga spelare, att hela tiden kunna utmana dem till att utvecklas maximalt samtidigt som de lär känna sina kroppar och förstår att, och när, de behöver bromsa för att inte gå sönder. Jag hoppas jag kan vara en bidragande faktor till att vi har en hel och frisk trupp under säsongen.

Inför premiären möter ni GT Söder, förra året i SHE nu allsvenskan. Vad tror du om den matchen?

Jag tror egentligen inte så mycket mer än att det ska bli väldigt kul att få komma igång och spela matcher igen, det ser jag fram emot!

Stort tack och lycka till under kommande säsong!